cialis
 Nieuws
Misa Criolla: nieuwe cd en concertreeks

 

RELEASE DATUM 6 OKTOBER

Download hier de HighRes CD-Cover

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Musica Temprana? Stuur een mail naar Musica Temprana

 

Ontdek Orejón! barokmuziek uit Peru


Na twee succesvolle cd's rondom Peruaanse straatmuziek uit de 18e eeuw en de beroemde Misa Criolla willen we u opnieuw kennis laten maken met prachtige barokmuziek uit Latijns-Amerika. Dit keer staat de componist Orejón y Aparicio centraal. Hij is één van de grootste componisten uit de Latijns-Amerikaanse barok, maar tegenwoordig bijna vergeten omdat zijn muziek een tijdlang kwijt was. Klik hier om te lezen hoe dat kwam en help ons deze geweldige muziek op cd te zetten!


MISA CRIOLLA concertreeks succes


Zondag 21 december sloot Música Temprana haar Misa Criolla-tournee succesvol af met een concert in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Vijf van de zes concerten waren uitverkocht. Ruim achttienhonderd mensen genoten – van Middelburg tot Groningen- van MúsicaTemprana’s muzikale zoektocht naar de barokke en folklore-wortels van de Misa Criolla.

De grote belangstelling voor de concerten was mede te danken aan de zeer positieve media-aandacht voor de cd ‘MISA CRIOLLA and popular devotion in Early Music’. Naast het radio-optreden van Adrian van der Spoel in Kunsstof, waren er interviews en recensies in het Parool (*****), het Nederlands Dagblad, NRC Handelsblad, Trouw en Dagblad van het Noorden.


Musia Temprana op NPO 2 (24-12)


Op Kerstavond was Música Temprana te zien en horen in het IKON-programma "Het Kerstvermoeden" op NPO 2. Het interview met Herman Wijffels werd omlijst door muziek van Música Temprana. De vier kerstliederen die te horen waren, zijn alle ook te beluisteren op Música Temprana's nieuwe cd ‘MISA CRIOLLA and popular devotion in Early Music’. De uitzending is nog te zien via de website van de IKON.Foto: Martje van der Heijden.


CD


De Misa Criolla cd is te bestellen via deze website. Klik hier voor het bestelformulier. Op de cd zijn naast de Misa Criolla stukken te horen uit de 17de en 18de eeuw die, net als Ramirez’ compositie, uitdrukking geven aan 'spontane volksdevotie'. Klik hier voor het persbericht.


... nieuwsarchief

NLENG

Música Temprana op Youtube Música Temprana op Facebook Música Temprana op Twitter